Gmail' e mail gönderememe ve ya geç gönderme sorunu.

Arkadaşla merhaba;

Gönderdiğiniz maillerin gmail alıcılarına ulaşmaması veya geç ulaşması durumu söz konusu ise, (mxtoolbox üzerinden kontrol edebilirsiniz)mail gönderimi yaparken kullandığınız sabit ip adresinin CBL üzerinde black list olup olmadığını kontrol edin. Sayılabilecek onlarca neden yanında bu da önemli bir nedendir.

Eğer bu listede var ise, maillerinizin gmail alıcılarına ulaşmama veya bir kaç saat geç ulaşma durumu söz konusudur. CBL kara listesinden çıkmak için tıklayınız.

Geç teslim edilen bir e-mail header bilgisine ait analiz örneği.
Siz de bu tür durumları mxtoolbox header analyser ile analiz edebilirsiniz.

gmail gec giden mail header analiziBlack list sorununu düzeltiyor fakat bir süre sonra tekrar blackliste düşüyorsanız, muhtemelen ağınızdaki bir bilgisayarda Conficker virüsü, trojan veya statik ip adresinizin blackliste düşmesine neden olan başka bir virüs vardır. Conficker tespiti için zenmap programını “nmap -p 139,445 -T4 -v -n -Pn –script smb-check-vulns –script-args safe=1 network ip bloğunuz/24” şeklinde bir parametre ile kullanabilirsiniz. Tespit edilen bilgisayarlarda güncel bir anti virüs programı kurarak veya removal toolları ile temizleyebilirsiniz.

Başka bir yazıda görüşme üzere.

 

3 comments

  1. I have learned new things by your web site. One other thing I would like to say is that often newer pc operating systems often allow much more memory to be utilized, but they as well demand more memory space simply to operate. If one’s computer is unable to handle a lot more memory and the newest software requires that memory increase, it could be the time to shop for a new Laptop. Thanks

    1. Perhaps you can surpass the memory bottleneck with an efficient SSD disk in lap tops. Because when the memory is not enough, the swap memory file on the disk is used. If the disk speed is low, your speed drops even further. The IOPS values ​​of SSD disks are considerably higher than the magnetic disks (4-8 times on average)
      It will be less costly than taking the laptop. You can try this option first.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir